top of page

Enova reduserer støtten på private solcelleanlegg fra 1. oktober

Med solcellepanel på taket reduserer du egne strømutgifter samtidig som du bidrar til miljøet. Den strømmen du ikke bruker selv kan du selge til strømselskapet ditt.


Nortekk har jobbet med tak i over 40 år. Siden 2015 har de sett at utviklingen på solcellepanel på tak har kommet for å bli. Derfor tilbyr Nortekk, med søsterselskapet Kinli AS som installatør, komplette solcelleanlegg til alle typer tak. Kinli AS står som prosjekterende og utførende part på det elektriske anlegget.


Les om de nye reglene for solceller i borettslag.


Solcellepaneler kvalifiserer normalt til gunstig finansiering gjennom Miljølån.  

 

Les mer om Miljølån her.


Mange spør seg om solcellepanel på tak er lønnsomt i Norge, med kaldt klima og korte dager om vinteren. Svaret er at de lange sommerdagene kompenserer for de korte vinterdagene, så solcellepanel på tak er absolutt lønnsomt i Norge.


Hvorfor skal jeg ha solcellepanel på taket mitt?
Når solcellepanelene er installert og operative på taket, så har du mest sannsynlig allerede tjent inn din investering.  Undersøkelser fra både USA og Tyskland viser en verdiøkning ved salg av boligen er den samme
eller noe høyere enn investeringen på solcellepaneler.  Et pent montert solcellepanel anlegg øker også verdien. 

 

Det er smart å ha solcellepanel, taket brukes ikke til noe uansett.
For hvert solcellepanel du setter opp på ditt tak, kan du kjøre en elbil minst 1000 km per år. Det er greit å kunne svare at du kjører på egenprodusert solenergi, når noen hevder at du kjører kulldrevet el-bil.

 

Enova gir støtte på inntil 47 500 kroner til dem som velger solcellpanel på taket frem til 1. oktober 2023. Nortekk/ Kinli mener det er vanlige folks tur – så fra 1.oktober og frem til 31.12.2023 vil vi kompansere det Enova
reduserer støtten med.


Som Plusskunde kan du både selge og kjøpe strøm for omtrent samme prisen, rundt 150 øre per kWh inntil en vis mengde. Det finnes mange varianter av strømavtaler for de som har solcellepaneler på taket. En annen variant er å spare overskuddstrøm på sommeren og bruke den på vinteren. Mye som er gunstig og fornuftig for deg som solstrømkunde.
Med solcellepanel på taket, viser du for alle at du bryr deg om fremtiden for våre barn, barnebarn og øvrig liv på kloden.

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Siste nytt

17. mar. 2023

Nå er lønnsomheten stor for solcelleanlegg på taket!

Strømkrisen har gitt en solid økning i installering av solpaneler på tak i Norge. I 2022 ble det innstallert 7691 nye solanlegg. Noe som er mer enn en tredobling fra året før.

Nå er lønnsomheten stor for solcelleanlegg på taket!
bottom of page